Consumentenrecht

Consumentenkoop, Advies & Bijstand

Het consumentenrecht geeft regels omtrent de verhouding tussen de consument en (professionele) verkopers. In de wet zijn de rechten van de consument en de plichten van de verkoper vastgelegd bij een zogeheten consumentenkoop.

Als u een product koopt, mag u er redelijkwijs van uitgaan dat het product doet wat u ervan mag verwachten. Is er iets niet goed aan het product, dan kunt u terug naar de winkel om het te laten repareren of om te ruilen. Het probleem moet wel aan het product liggen en niet aan uzelf. Wilt u een nieuw product? Dan moet u het oude inleveren zoals u het kreeg toen u het kocht. Weigert de verkoper, vraag dan schriftelijk om reparatie of vervanging. Levert dat niets op en gaat het om een klein bedrag? Schakel dan de geschillencommissie in met behulp van een jurist.

Bij grotere aankoopbedragen kunt u ook naar de rechter stappen. Ook hierbij kan een jurist u uitstekend voorzien van een gedegen advies en eventueel bijstand verlenen in de situatie waar u zich bevindt.

Kijk hieronder voor een overzicht van de juristen gespecialiseerd op dit rechtsgebied.


 

De Rechtsagent

De juristen van De Rechtsagent verlenen juridische hulp aan het MKB, particulieren en non-profit organisaties. Indien u behoefte hebt aan deskundige juridische hulp bent u bij ons aan het juiste adres. De Rechtsagent biedt diensten aan voor redelijke..

JPF Juristen Geleen

Geleen
Bij JPF Juristen bent u als particulier , bedrijf en ondernemer aan het juiste adres voor juridische bijstand als u een probleem of conflict heeft. Bij ons krijgt u van begin af aan een eigen juridisch dienstverlener toegewezen. Hij of zij zal uw vaste contactpersoon zijn. Wij

Begrijpbaar Juridisch Advies

Zoetermeer
Begrijpbaar Juridisch Advies voor al uw Juridisch Vragen, Problemen en Geschillen.

De Rechtsagent - Privaatrecht - Bestuursrecht

Rotterdam
De juristen van De Rechtsagent verlenen juridische hulp aan het MKB, particulieren en non-profit organisaties. Indien u behoefte hebt aan deskundige juridische hulp bent u bij ons aan het juiste adres. De Rechtsagent biedt diensten aan voor redelijke prijzen waarbij kwaliteit

Legal Position

Almere
Juridisch Adviesbureau

Consumentenjurist.nl

Wierden
De consumentenjurist levert juridische bijstand aan consumenten.

Share |