Erfrecht

Erfenis, Curatele, Bewindvoering, Executeur, Mediation

Als u te maken krijgt met een nalatenschap, curatele of bewindvoering kunnen er veel emoties voor de betrokkenen ontstaan. Het voorbereiden van uw eigen nalatenschap, de afwikkeling van de nalatenschap van een familielid of het in laten stellen van bewind of curatele, het gevoel speelt altijd een grote rol. Naast de emotionele aspecten zijn er vaak financiƫle, juridische en praktische kwesties aan de orde die een antwoord behoeven. Het is dan ook van groot belang om deze zaken in alle opzichten goed te regelen om te voorkomen dat - wanneer zaken financieel en juridisch onvoldoende goed worden geregeld - de erfgenamen verzeild raken in conflicten.

Als zich bij de afwikkeling van de erfenis conflicten voordoen dan kan met behulp van mediation onder leiding van een neutrale mediator worden getracht het probleem op te lossen. Met het inschakelen van een professionele neutrale executeur bij de afwikkeling van een nalatenschap worden conflicten tussen de erfgenamen meestal helemaal voorkomen. Een externe executeur is onpartijdig en is daardoor voor alle erfgenamen aanvaardbaar. De executeur verzorgt dan de boedelafwikkeling en vereffening namens de erfgenamen. Kijk hieronder voor een overzicht van de juristen en mediators gespecialiseerd in het erfrecht.


 

Zoek een Mediator.nl - scheiding - conflict

Bilthoven
Wanneer u op zoek bent naar de juiste Mediator of Coach dan is onze mediation website hét ideale vertrekpunt. Want hier vindt u de juiste mediators en coaches overzichtelijk geselecteerd per specialisme en per provincie. Op deze manier vindt u altijd de juiste

Goossens & Goossens Juristen

Boxmeer
Wij kunnen u bij uitstek adviseren en voor u optreden in uiteenlopende vakdisciplines, van testamentaire afwikkeling tot begeleiding van verzekeringsschade, van een overhangende tak van de buurman tot de opbouw van een bedrijfsstructuur of het beschermen van uw (bedrijfs)naam.

Luminis Erfgenamenonderzoek | Executeurs

Alphen aan den Rijn
Luminis: Internationaal Erfgenamenonderzoek & Opsporing van Erfgenamen

Share |