Merkenrecht

Merkenbureau, Handelsnaam, Octrooi, Modellenbureau

Wat is Merkenrecht?
Als je een product onder een bepaalde naam op de markt hebt gebracht, wil je natuurlijk niet dat een ander onder dezelfde merknaam een soortgelijk product gaat verkopen.

Wat is een merk?
Een merk is een onderscheidingsteken voor een product of een dienst en kan een naam, afkorting, logo, maar ook een vorm, kleur en zelfs geluid zijn. Een ander mag jouw merk zonder je toestemming (licentie) in beginsel niet gebruiken.

Waarom merkregistratie?
Om jouw merk veilig te stellen en te voorkomen dat anderen het gebruiken, is het verstandig je merk te registreren. Het registreren van je merk kan door een jurist van een merkenbureau of via het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (voorheen Benelux Merkenbureau) voor Benelux merken.

Wat doet een merkenbureau?
De werkzaamheden van een merkenbureau zijn gericht op de juridische bescherming van jouw intellectuele eigendomsrechten en omvatten onder meer merkonderzoek, merkregistratie en merkbewaking van jouw merken. Wanneer iemand inbreuk maakt op jouw merkenrecht (of jij maakt inbreuk op het merkenrecht van een ander), ontstaat vaak een juridisch conflict dat grote financiële consequenties kan hebben. Als er sprake is van inbreuk op een merk (bijvoorbeeld vanwege namaak of plagiaat), neem dan direct contact op met een jurist gespecialiseerd in het merkenrecht of met een merkenbureau.

Kijk hieronder voor een overzicht van gespecialiseerde juristen merkenrecht en merkenbureaus.


 

Omnius Juristen

Zoekt u een jurist? Omnius Juristen behandelt alle soorten zaken tegen scherpe tarieven. Met vele juristen door heel Nederland is er altijd een jurist bij u in de buurt.

Recht & Raad

Amsterdam
Recht & Raad - rechtshulp voor ondernemers Recht & Raad is dé rechtshulp specialist voor ondernemers. Al onze juristen verlenen al ruim 20 jaar rechtshulp aan ondernemers. Hierdoor kunnen wij u vlot en deskundig helpen.

Omnius Juristen


Zoekt u een jurist? Omnius Juristen behandelt alle soorten zaken tegen scherpe tarieven. Met vele juristen door heel Nederland is er altijd een jurist bij u in de buurt.

Brenda Ooteman

Laren
B. Ooteman adviseert over auteursrecht, merken, modellen, handelsnamen...

Merkenbureau Bakker & Verkuijl

Breda
Merkenbureau Bakker & Verkuijl is opgericht in 1991. Het accent..

Share |