Ondernemingsrecht

Bedrijfsjurist, Contractenrecht, Juridisch Adviseur

Wat is ondernemingsrecht?
Ondernemingsrecht is onderdeel van het privaatrecht toegespitst op ondernemingen. Met name het handelsrecht dat de rechtsbetrekkingen regelt tussen handelaren wordt dagelijks veelvuldig in praktijk gebracht in de vorm van commerciële contracten zoals distributie, agentuur en franchising, fabriekscontracten, koop- en verkoopovereenkomsten en algemene voorwaarden. Maar ook productaansprakelijkheid, life sciences en bouw en engineering vallen onder het handelsrecht.

Rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht maken onderdeel uit van het ondernemingsrecht. Wilt u een bedrijf overnemen? Of heeft u plannen om te gaan exporteren? Wordt u als bestuurder aansprakelijk gesteld? En wie is vertegenwoordigingsbevoegd om namens de onderneming contracten te sluiten? Heeft u vragen over de rechtsvorm of keuze daarin voor uw onderneming?

Verder valt onder het ondernemingsrecht de benoeming en ontslag van directie en bestuurders, regels met betrekking tot aandeelhouders, bedrijfsovernames, samenwerkingsovereenkomsten in binnen- en buitenland, faillissement en doorstart. Het ondernemingsrecht is dus breed en als ondernemer heeft u dagelijks met allerlei aspecten van ondernemingsrecht te maken. Een bedrijfsjurist kan u hierbij adviseren.

Het opstellen van contracten behoort tot de belangrijkste werkzaamheden van een jurist ondernemingsrecht. Maar ook als problemen ontstaan bij de nakoming van een contract kan een in het ondernemingsrecht gespecialiseerde jurist (bedrijfsjurist) vaak adequaat adviseren waardoor ongewenste wendingen kunnen worden voorkomen.

Bijzondere overeenkomsten
Dit zijn overeenkomsten die worden benoemd in Boek 7 BW en die een eigen wettelijke regeling kennen. Voorbeelden: koopovereenkomst, arbeidsovereenkomst, huurovereenkomst, verzekeringsovereenkomst.

Kijk hieronder voor een overzicht van de juristen gespecialiseerd in ondernemingsrecht.


 

Omnius Juristen

Zoekt u een jurist? Omnius Juristen behandelt alle soorten zaken tegen scherpe tarieven. Met vele juristen door heel Nederland is er altijd een jurist bij u in de buurt.

MKB HuisJuristen

MKB HuisJuristen is de juridisch partner voor ondernemers in het MKB. Wij opereren in vele sectoren en branches. Wij behartigen uw belangen of adviseren -snel, duidelijk en daadkrachtig- omtrent juridische kwesties, zodat u zich kunt richten op de..

De Rechtsagent

De juristen van De Rechtsagent verlenen juridische hulp aan het MKB, particulieren en non-profit organisaties. Indien u behoefte hebt aan deskundige juridische hulp bent u bij ons aan het juiste adres. De Rechtsagent biedt diensten aan voor redelijke..

MKB HuisJuristen

Almere
MKB HuisJuristen is de juridisch partner voor ondernemers in het MKB. Wij opereren in vele sectoren en branches. Wij behartigen uw belangen of adviseren -snel, duidelijk en daadkrachtig- omtrent juridische kwesties, zodat u zich kunt richten op de kernactiviteiten van uw..

Begrijpbaar Juridisch Advies

Zoetermeer
Begrijpbaar Juridisch Advies voor al uw Juridisch Vragen, Problemen en Geschillen.

Omnius Juristen


Zoekt u een jurist? Omnius Juristen behandelt alle soorten zaken tegen scherpe tarieven. Met vele juristen door heel Nederland is er altijd een jurist bij u in de buurt.

Recht & Raad Ondernemers

Amsterdam
Recht & Raad - rechtshulp voor ondernemers Recht & Raad is dé rechtshulp specialist voor ondernemers. Al onze juristen verlenen al ruim 20 jaar rechtshulp aan ondernemers. Hierdoor kunnen wij u vlot en deskundig helpen.

LEXPAT Bedrijfsjuristen

Vught
LEXPAT Bedrijfsjuristen staat voor Legal EXPatriate and Tax. Ons juridisch advieskantoor herbergt ontslagspecialisten en bedrijfsjuristen met meer dan 20 jaar ervaring, waarbij de werkwijze wordt getypeerd als deskundig, no nonsense, persoonlijk, snel en praktisch. Het (bedrijfs-)..

De Rechtsagent - Privaatrecht - Bestuursrecht

Rotterdam
De juristen van De Rechtsagent verlenen juridische hulp aan het MKB, particulieren en non-profit organisaties. Indien u behoefte hebt aan deskundige juridische hulp bent u bij ons aan het juiste adres. De Rechtsagent biedt diensten aan voor redelijke prijzen waarbij kwaliteit

JuristenTeam

Groningen
Ons Team van ervaren Juristen staat bedrijven , ondernemers en particulieren met raad en daad bij. De doelstelling van iedere bij ons werkzame bedrijfsjurist en arbeidsjurist is allereerst het voorkomen van juridische problemen. Met name door te adviseren en ondersteunen bij het

Gielen Juridisch Advies

Heerlen
Praktische juridische oplossingen voor de ondernemer anno nu!

Juristenkantoor Dichtbij

Maarheeze
Helder, praktisch en toegankelijk juridisch advies & bedrijfsjurist.

Gielen Juridisch Advies

Heerlen
Juridisch adviesbureau voor de ondernemer anno nu

Legalitas juridisch adviesbureau

Purmerend
Ook buiten kantoortijden bereikbaar. Gegarandeerd binnen 24u reactie.

Bruikbaar Veelzijdig Juridisch Advies B.V.

Rotterdam
BVJA is een no-nonsense juridisch advieskantoorShare |