De Rechtsagent - Arbeidsrecht - Huurrecht

 

De juristen van De Rechtsagent verlenen juridische hulp aan het MKB, particulieren en non-profit organisaties. Indien u behoefte hebt aan deskundige juridische hulp bent u bij ons aan het juiste adres. De Rechtsagent biedt diensten aan voor redelijke prijzen waarbij kwaliteit voorop staat. Tot onze specialisaties behoren onder andere:

Bel onze juristen voor meer informatie 0900 - 4 000 000 (70 cpm) of klik hier of op onderstaande afbeelding en bezoek onze website.

Juristen Huurrecht

De Rechtsagenten (juristen) hebben ruime ervaring in het geven van juridische ondersteuning bij:

 • Het opzeggen en ontbinden van huurovereenkomsten
 • Het afdwingen van onderhoudsverplichtingen
 • Het bewerkstelligen van, in de plaatsstellingen
 • Aanvragen tot medehuurderschap
 • Problemen omtrent de huurprijs
 • Problemen omtrent de Servicekosten?

Ons kantoor beschikt over een breed spectrum aan ervaring en kennis op het gebied van huur en verhuur. Wij kunnen u bijvoorbeeld bij de volgende zaken van dienst zijn:

1. Assistentie bij het opstellen en afsluiten van een huurovereenkomst
Door jarenlange ervaring zijn wij vertrouwd met het opstellen van goede huurovereenkomsten. Het is zowel voor de verhuurder als voor de huurder van groot belang dat hun wensen en de belangrijke voorwaarden helder in het contract worden opgenomen. Onze overeenkomsten bieden duidelijkheid, zodat het risico op conflicten beperkt blijft.

2. Juridisch advies tijdens de huurperiode
Huurders en verhuurders die een huurovereenkomst hebben afgesloten zijn gebonden aan bepaalde normen en regelgeving. Denkt u bijvoorbeeld aan de regels voor onderhoud, een huurprijswijziging en overlast. Welke normen en regelgeving precies van toepassing zijn hangt af van het soort ruimte dat u huurt of verhuurt. De juristen van De Rechtsagent zijn goed op de hoogte van de normen en regelgeving waaraan u gebonden bent en zij adviseren u waar nodig.

3. Juridische begeleiding bij het eindigen van de huur
De Rechtsagent adviseert u als u een huurovereenkomst wenst te beëindigen. Het beëindigen van een huurovereenkomst is voor een verhuurder vaak geen eenvoudige zaak, omdat huurders huurbescherming genieten. Ontbinding en opzegging van een huurovereenkomst kan alleen als er bijzondere omstandigheden zijn. Bijvoorbeeld als de huurder de huur niet betaalt (ontbinding), bij slecht huurderschap (opzegging), of bij dringend eigen gebruik (opzegging). De Rechtsagent bekijkt of het mogelijk is een huurovereenkomst te beëindigen en op welke wijze dit kan gebeuren.

Juristen Arbeidsrecht

De Rechtsagenten (juristen) hebben ruime ervaring in het geven van juridische ondersteuning bij:

 • Regulier Ontslag
 • Ontslag op staande voet
 • Onderhandeling omtrent de ontslagvergoeding
 • Een arbeidsconflict
 • Het verhalen van achterstallig salaris
 • Problemen met een concurrentiebeding of geheimhoudingsbeding
 • Beoordelen van de arbeidsovereenkomst
 • Opzeggen van de arbeidsovereenkomst

Bij Rechtsagent werken juristen die gespecialiseerd zijn op het gebied van werk en ontslag. Zij staan u graag terzijde bij al uw vraagstukken op het gebied van werk en ontslag. Waar kunt u zoal aan denken?

1. Juridische begeleiding bij het opstellen en afsluiten van een arbeidsovereenkomst
Bij het opstellen en afsluiten van een arbeidsovereenkomst kunt u een jurist van De Rechtsagent inschakelen. Het is belangrijk dat de voorwaarden in arbeidsovereenkomst redelijk zijn en voldoende rekening houden met uw toekomstwensen. Wat zijn bijvoorbeeld de consequenties van het concurrentiebeding? Als u niet voor onaangename verrassingen komt te staan is een juridisch advies zeer raadzaam.

2. Juridisch advies tijdens de werkvoering
De Rechtsagent assisteert en adviseert u ook graag nadat de arbeidsovereenkomst is afgesloten. Misschien betaalt uw werkgever uw salaris niet tijdig. In dat geval hebt u recht op een wettelijke verhoging die kan oplopen tot maar liefst vijftig procent van uw salaris. De Rechtsagent is goed op de hoogte van de normen en regels waaraan u en uw werkgever gebonden zijn en staat u waar nodig bij.

3. Juridische begeleiding bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst
De Rechtsagent adviseert u over uw rechten en mogelijkheden wanneer u uw arbeidsovereenkomst wilt beëindigen, of wanneer uw werkgever van plan is om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Als u in aanmerking komt voor een ontslag- of schadevergoeding zullen wij de onderhandelingen voor u voeren.

Een aantal zaken waaraan u moet denken bij ontslag zijn:

 • Als u zelf ontslag neemt hebt u geen recht op een WW-uitkering. Dit is ook het geval als uw werkgever u op staande voet ontslaat. Als uw arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd, hebt u wel recht op een WW-uitkering.
 • Het is belangrijk dat u een ontslag door de werkgever altijd aanvecht;
 • Mogelijk hebt u recht op een ontslag- of schadevergoeding. Hierover is onderhandeling mogelijk. De Rechtsagent vertegenwoordigt u tijdens deze onderhandelingen. Vaak betaalt de werkgever na onze onderhandelingen een redelijke ontslagvergoeding én de kosten van de dienstverlening van De Rechtsagent.

Bel onze juristen voor meer informatie 0900 - 4 000 000 (70 cpm) of klik hier of op onderstaande afbeelding en bezoek onze website.

 

 
Bezoekadres
Schermlaan 39 B  3021KH  Rotterdam
 
T : 0900 - 4000 000   F : 010 - 47 70 225
E : info@rechtsagent.nl   I : www.rechtsagent.nl
 
Contactperso(o)n(en)
De heer mr. F. Breeveld
 
Rechtsgebied(en)
Arbeidsrecht  Huurrecht  
 

Grotere kaart weergeven
 
 
Uurtarief
 
 
Lidmaatschap(pen)
 
 
Share |