Strafrecht

Dagvaarding, Verdachte, Politierechter, Misdrijf, Overtredingen

Zodra u bent opgeroepen als verdachte van een misdrijf of een overtreding te verschijnen voor de rechter, is het verstandig zo spoedig mogelijk een jurist of advocaat in te schakelen. Tijdens de zitting voert de jurist namens u het pleidooi en verweert hij zich namens u tegen de eis van de Officier van Justitie.

Aangehouden: wanneer u bent aangehouden of als verdachte gehoord, maar nog geen dagvaarding hebt ontvangen, is het ook raadzaam om een jurist in te schakelen.

Dagvaarding: wanneer u een dagvaarding hebt ontvangen, moet er zo snel mogelijk contact worden gezocht met uw jurist strafrecht omdat de eventuele oproeping via justitie van getuigen of, bijvoorbeeld, het verzoeken van een deskundigenrapport, aan termijnen gebonden is. Bij lichtere zaken (bijvoorbeeld een verkeersovertreding) kan de jurist u bijvoorbeeld adviseren om de zaak buitengerechtelijk, door middel van een (voorwaardelijk) sepot of een transactie af te doen. Bij zwaardere zaken, bijvoorbeeld wanneer u wordt verdacht van bedrijfsmatige teelt van wiet in een hennepkwekerij, staat er veel voor u op het spel en is bijstand door een ervaren strafrecht jurist essentieel. In geval van een wietplantage dreigt mogelijk ook huisuitzetting wanneer u woont in een huurwoning.

Rijbewijs kwijt - Rijbewijs terug: wanneer uw rijbewijs is ingenomen door de politie of is doorgezonden aan het CBR kunt u met behulp van een jurist strafrecht (rijbewijs ingenomen door de politie) of jurist bestuursrecht (rijbewijs ingenomen door het CBR) stappen ondernemen om uw rijbewijs zo snel mogelijk weer terug te krijgen. Kijk hieronder voor een overzicht van de juristen gespecialiseerd op het rechtsgebied strafrecht.


 

De Drugszaaklijn

Naarden
Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van een drugsdelict? U bent strafbaar wanneer u drugs bezit, produceert, verhandelt of smokkelt. De advocaten aangesloten bij de Drugszaaklijn zijn

De Strafzaaklijn

Amsterdam
Bent u aangehouden door de politie voor een strafbaar feit? Heeft u een dagvaarding van de Officier van Justitie ontvangen? Wat uw situatie ook is, iedereen heeft recht op de beste verdediging. De Strafzaaklijn staat geheel aan uw zijde om uw strafzaak direct en professioneel op

Share |