Een jurist voor iedere situatie

Op deze site treft u een groot aantal laagdrempelige juridische en semi-juridische dienstverleners aan. Zij bevinden zich in het hele land en hebben grote inhoudelijke juridische expertise en ervaring. Zij bieden hun diensten tegen vaak (zeer) concurrerende voorwaarden aan. Een jurist is bovendien goedkoper dan een advocaat.

Daarnaast werken veel juristen op basis van no-cure-no-pay. U betaalt dan alleen wanneer de jurist u succesvol heeft geholpen. Advocaten daarentegen zullen nooit werken op basis van no-cure-no-pay. Dit is hen verboden.

Juristen, mediators en andere semi-juridische dienstverleners

Naast juristen treft u hier ook andere dienstverleners aan die raakvlakken of overlap hebben met de juridische praktijk. Bijvoorbeeld een mediator bij een arbeidsconflict of echtscheiding, een incassobureau bij een oninbare vordering, een letselschadebureau bij een ongeval of een merkenbureau bij de bescherming van een handelsnaam.

Juridisch advies en bijstand voor Particulieren

De samenleving juridificeert steeds verder. Of het nu gaat om het behoud van uw baan, vragen over alimentatie, onenigheid over een verbouwing met een aannemer of wanneer u een bezwaarschrift wilt indienen tegen een besluit van de overheid, steeds vaker wordt er een beroep gedaan op uw juridische kennis en moet vaak schriftelijk worden gereageerd.

Gelukkig zijn de meeste problemen met een adequate en juridisch goed onderbouwde brief vaak weer snel onder controle. De wederpartij ziet dat u zich de kaas niet van het brood laat eten en zal vaak alsnog aan uw wensen tegemoet komen. Maar ook als dat niet direct gebeurt en verdere juridische actie nodig blijkt dan kan een jurist u hierbij terzijde staan.

Juridisch advies en bijstand voor ondernemers en bedrijven

Als ondernemer of als directie van een bedrijf krijgt u altijd te maken met juridische kwesties. Afspraken met opdrachtgevers of afnemers worden vastgelegd in overeenkomsten. U zult een bedrijfspand hebben of huren en misschien heeft u ook personeel in dienst.

Ook bij kleine ondernemingen zijn al snel tientallen overeenkomsten van toepassing op basis waarvan uw business draait. Ook al loopt alles prima, het verdient aanbeveling om een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in het ondernemingsrecht achter de hand te hebben om de kans op problemen zo gering mogelijk te maken. Mochten zich onverhoopt toch problemen voordoen dan kunt u deze samen met uw jurist direct aanpakken.

Share |