Verzekeringsrecht

Verzekeringsrecht

Het verzekeringsrecht is het geheel van rechtsregels, die de onderlinge betrekkingen bepalen tussen enerzijds de verzekeraar en anderzijds de verzekeringnemer en/of de verzekerde. Verzekeringen zijn er in verband met allerlei soorten belangen en in principe is elke burger wel ergens voor verzekerd.

Na het tot stand komen van een verzekeringsovereenkomst kan een verzekeraar zich op het standpunt stellen dat hij op het moment van het aangaan van de verzekering niet van alle relevante feiten en omstandigheden op de hoogte is gesteld. De verzekeraar kan dan dekking weigeren. Tevens kan de verzekeraar de dekking ontzeggen, als bepaald dat een evenement niet onder de dekkingsomschrijving valt. Bijvoorbeeld, omdat bij schade door het instorten van het dak alleen de goederen die onder het dak stonden zijn verzekerd en niet de schade aan het dak zelf.

Niet elke weigering van een verzekeraar is terecht. Evenmin als elke claim onder een polis tot uitkering kan leiden. Wij kunnen u als de benadeelde partij juridisch advies hierin geven en actie voor u ondernemen.


 

De Rechtsagent

De juristen van De Rechtsagent verlenen juridische hulp aan het MKB, particulieren en non-profit organisaties. Indien u behoefte hebt aan deskundige juridische hulp bent u bij ons aan het juiste adres. De Rechtsagent biedt diensten aan voor redelijke..

Begrijpbaar Juridisch Advies

Zoetermeer
Begrijpbaar Juridisch Advies voor al uw Juridisch Vragen, Problemen en Geschillen.

De Rechtsagent - Privaatrecht - Bestuursrecht

Rotterdam
De juristen van De Rechtsagent verlenen juridische hulp aan het MKB, particulieren en non-profit organisaties. Indien u behoefte hebt aan deskundige juridische hulp bent u bij ons aan het juiste adres. De Rechtsagent biedt diensten aan voor redelijke prijzen waarbij kwaliteit

Claims Settlement - Letselschade

Barsingerhorn
Claims Settlement is een volledig onafhankelijk letselschadebureau dat uitsluitend de belangen behartigt van slachtoffers van ongevallen in binnen- èn buitenland. Bel ons voor vrijblijvend advies: 0224 - 540 489 of klik hier of op onderstaande afbeelding en bezoek onze

PaRo Legal Services

Almere
Voor een betaalbare en doelgerichte afhandeling van uw zaak!

Share |